Bauhaus opent vestiging in Hengelo

Bijna een jaar na de start van de bouw heeft de Duitse bouwmarktketen Bauhaus op Goede Vrijdag zijn tweede Nederlandse vestiging geopend in Hengelo Overijssel. De nieuwe winkel ligt op steenworpafstand van de Praxis, die begin dit jaar nog het assortiment in haar Hengelose vestiging drastisch terugbracht.

De nieuwe Bauhaus-vestiging is in totaal 15.000 vierkante meter groot en er zijn 120.000 producten te koop, onderverdeeld in elf productgroepen. Daarnaast heeft Bauhaus Hengelo een montageservice, een tuincentrum en een speciale drive-in voor bouwmaterialen. Hier kunnen bedrijven, maar ook ZZP'ers die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, bestellingen afhalen door met hun auto of bestelbus door het voorraadmagazijn van de bouwmarkt te rijden. De online bestellingen kunnen op een gemarkeerde parkeerplaats binnen het pand worden opgehaald. Aanwezige medewerkers helpen bij het inladen van de bestellingen. Ook aan parkeergelegenheid is er geen gebrek. Naast parkeerplaatsen vóór de Hengelose Bauhaus-vestiging is er onder het pand een gigantische parkeergarage gebouwd.

Succescolle winkelformule

De Duitse bouwmarkt Bauhaus is in 1960 gestart in Mannheim. Door doe-het-zelf producten en bouwmaterialen tegen een lagere prijs aan te bieden wist het bouwcentrum al snel zijn succesvolle winkelformule uit te breiden naar alle Scandinavische landen. Anno 2017 heeft Bauhaus vestigingen in bijna heel Europa, maar ook in Turkije. In 2015 opende Bauhaus in Groningen zijn eerste Nederlandse vestiging. Ook zijn er plannen voor de bouw van een superstore in Amersfoort. Bauhaus heeft de ambitie om één bouwmarkt per jaar in ons land te openen.