Beste Klusvader van Nederland

Paul Lucius uit Schijndel is uitgeroepen tot 'Beste Klusvader van Nederland'. Hij won afgelopen weekend een wedstrijd van bouwmarktketen Hornbach ter gelegenheid van Vaderdag.

Er hadden zich een paar honderd deelnemers aangemeld voor de wedstrijd. Dit kon via Hornbach-vestigingen in heel Nederland. Paul meldde zich aan in Best. Hij heeft een eigen bedrijf in bouw- en timmerwerken.

Snelheid telt

Voordat hij er met de eretitel vandoor ging, heeft Paul zich eerst door een aantal voorrondes heen geklust. Afgelopen zondag was de finale in Amsterdam. De finalisten kregen vier opdrachten: een balkje doorzagen, spijkers in een stuk hout slaan, de juiste sleutel bij een moertje zoeken en schroeven in een stuk hout draaien. Met de hand, welteverstaan. Het ging in dit geval om wie het snelst klaar was.

Behalve eeuwige roem en een Gouden Hamer krijgt Paul binnenkort ook landelijke bekendheid. Hij wordt namelijk het gezicht van een nieuwe reclamecampagne van Hornbach. Binnenkort zal zijn 'hoofd' in menig bushokje en op billboards door heel het land te zien zijn.