Pimp je vloer met patronen

Is jouw tegelvloer dringend aan vervanging toe, maar heb je het geld niet voor een complete renovatie? Met een prachtig patroon en wat verf geef je je vloer snel en goedkoop een volledig nieuwe look. Bekijk hieronder de makeover van het atelier van de Amerikaanse interieurontwerpster Kippie Lee Leonard. Voor de vloer is het patroon Augusta gebruikt.

Onder het vieze tapijt in het atelier lag een gedateerde tegelvloer. Omdat Kippie het zich niet kon veroorloven om de tegels eruit te halen en een nieuwe vloer te leggen, besloot ze om de bestaande tegels te pimpen. Ze had ergens een gestencilde vloer gezien en besloot zelf ook een poging te wagen. Ze koos uiteindelijk voor Augusta, een prachtig patroon gebaseerd op de traditionele Portugese Azulejos tegels - keramieken tegels die beschilderd zijn met verschillende soorten taferelen - die op dit moment heel populair zijn. Wij werkten de stappen van haar project voor je uit:

Stap 1

Maak eerst de vloer goed schoon. Verf de tegels vervolgens met twee lagen zwarte verf. Daarna kan het stencillen beginnen. Gebruik schilderstape om het patroon op zijn plek te houden en een zachte verfroller om met witte verf over het patroon heen te rollen. Als je met één patroon klaar bent, haal je de tape van het patroon af en verleg je het, om de handeling op een nieuw vlak te herhalen en zo de hele vloer te bewerken.

Lees ook: Doe-het-zelfinspiratie: maak een prachtige vloer van muntgeld

Stap 2

Nadat je de hele vloer hebt gedaan, behandel je de tegels met een speciale sealer om de duurzaamheid te vergroten. 

Stap 3

En dit is het resultaat!

Bron: Hometalk