Speeddaten voor een baan bij Hornbach

Hornbach gaat speeddates inzetten om personeel te werven voor zijn nieuwe vestiging in Zwolle, die in het voorjaar van 2018 opengaat. De bouwmarkt zoekt circa 150 medewerkers en organiseert daarom dit jaar nog drie wervingsdagen in samenwerking met UWV en de gemeente Zwolle. De doe-het-zelfketen is nog op zoek naar verkopers, logistiek medewerkers en caissières.

De mens áchter het cv

Ben je geïnteresseerd? Dan kun je je aanmelden via de website van Hornbach. De wervingsdagen zijn op dinsdag 10 oktober, 21 oktober en 14 december. “We zijn de reguliere werving al gestart en zien speeddates als een belangrijk onderdeel van onze zoektocht naar geschikte medewerkers’’, vertelt vestigingsmanager Tonnie Balkema. ‘’Een leuke manier om de mens áchter het cv en die motivatiebrief te leren kennen. Dus écht een eerste kennismaking met de persoon.’’

Speeddate

De wervingsdag begint met een plenaire bijeenkomst over Hornbach. Vervolgens beginnen de speeddates en maak je in een kort een-op-eengesprek kennis met verschillende medewerkers van de bouwmarkt. Klikt het van beide kanten? Dan nodigt Hornbach je uit voor een vervolggesprek. UWV en de gemeente doen de voorselectie van de kandidaten.

Balkema: “Wij willen goed voor onze medewerkers zorgen en bieden veel trainingen, cursussen en opleidingen aan. Zo ontdekken medewerkers zelf waar ze goed in zijn, zodat ze met het juiste materiaal kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling. Daar investeren wij graag in, want betrokken en vakkundige medewerkers zorgen voor tevreden klanten.”

Inwerken najaar 2017

De bouwmarkt gaat dan misschien pas volgend jaar open, als nieuwe medewerker kun je dit najaar al van start gaan. Om te beginnen met een intern opleidingstraject, waarin je extra vakkennis en praktische vaardigheden opdoet én alles leert over de specifieke Hornbach-processen. Daarna volgt een inwerkperiode bij een van de nabijgelegen vestigingen. Balkema: “Dus als onze nieuwe vestiging in Zwolle in het voorjaar van 2018 opengaat, is iedereen er helemaal klaar voor. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!”