In 7 stappen een ombré muur!

Een nieuw likje verf op de muur doet wonderen. Maar welke kleur kies je dan? Een lastige kwestie. Maar niet als je voor de ombré-verftechniek kiest! Hiermee creëer je eenvoudig een mooi kleurverloop met verschillende bij elkaar passende tinten verf. Let wel: nauwkeurig werken is een must bij deze klus. Maar ben je klaar, dan heb je wel een geweldige blikvanger in je huis! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan gauw de video!

Net als bij de meeste klussen geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk. Volg onderstaande stappen, dan kan er weinig misgaan:

Stap 1

Leg plastic op de grond en op meubels in de kamer. Plak de vloer, plinten, het plafond, aangrenzende muren en (als deze aanwezig zijn) stopcontacten goed af met schilderstape. 

Stap 2

Als het al even geleden is dat de muur is geverfd, of als de kleur die er nu op zit erg donker is, moet je eerst een laag grondverf aanbrengen. Laat dit goed drogen voordat je verder gaat naar stap 3.

Stap 3

Je werkt van beneden naar boven. Breng eerst, op ongeveer een vijfde van de muur, een laag van de donkerste kleur verf aan. Wees niet te zuinig met de verf, je moet straks immers genoeg verf hebben om de kleuren mooi in elkaar over te laten lopen.

Stap 4

Nu is het tijd voor de tweede, lichtere kleur. Breng deze met een nieuwe verfroller(!) aan op ongeveer 15 cm afstand van de eerste kleurstrook. Je kunt evt. tape gebruiken om de stroken te scheiden.

Stap 5

Pak nu weer een nieuwe verfroller en meng daarmee de onderste kleur met de bovenste kleur in de strook die je in het midden hebt vrijgehouden. Wijzig regelmatig van richting zodat er geen strakke lijnen ontstaan en de twee verftinten mooi in elkaar overlopen.

Stap 6

Is de eerste overloop goed gelukt, ga dan verder met het laatste gedeelte van je muur. Neem hiervoor weer een nieuwe roller en breng, met ca. 15 cm ertussen, de lichtste kleur aan. Pak weer een nieuwe roller en meng in die tussenstrook de kleuren weer tot ze mooi 'blenden'. Ga hier net zo lang mee door totdat je helemaal tevreden bent met de kleurovergang.

Stap 7

Verwijder de schilderstape direct na het schilderen, voordat de verf droog is. Dit zorgt ervoor dat je schone randen krijgt.

En klaar is je geweldige ombré muur!

Tip!

Wees niet te zuinig met de verf. Hoe rijkelijker je de verf aanbrengt, hoe makkelijker (en mooier) de kleurovergang wordt. Werk wel altijd bij daglicht, dan kun je het kleurverschil het beste zien.